Close

Rood&Bloem

De naam Rood&Bloem verwijst naar – hoe kan het ook anders – de prachtige rode krullen van Carolien Rutgers. Met haar inzet en enthousiasme groeit Rood&Bloem uit tot een begrip. Niet alleen in Utrecht, maar ook daarbuiten. Mensen weten de winkel te vinden en fietsen gerust een eindje om, om die ene bijzondere plant of dat leuke cadeautje te kunnen bemachtigen.

Rood&Bloem is een Utrechtse stadstuinwinkel die aanvoelt als een schatkamer voor iedereen die van levend groen houdt. Een winkel gevuld met groene planten, droogbloemen, kado pakketten, handgemaakte producten, unieke accessoires en originele kado’s.

Combineer een bezoekje aan Rood&Bloem met een lunch bij één van de restaurants op de Mariaplaats. Of met een stadswandeling in het oude en gezellige centrum van Utrecht.

Wil je meer weten over Rood&Bloem? Lees het verhaal over de drijvende kracht achter Rood&Bloem, Carolien Rutgers.

rood-bloem-utrecht-accent-logo

Carolien Rutgers

Carolien Rutgers is het kloppend hart en creatieve brein achter de Utrechtse stadstuinwinkel Rood&Bloem. Carolien sprankelt en bruist, is gedreven en had geen betere stad kunnen bedenken om te floreren. Vol passie en enthousiasme gaat zij voor haar eigen bedrijf en winkel Rood&Bloem in Utrecht.

Caroliens voorliefde voor groen voert terug naar ver vóór de botanische hype. Groen was voor Carolien als kind al een soort codewoord. Groen betekende ‘thuis’ en ‘gezelligheid’. In het weekend samen met haar moeder en oma verse bloemen uitzoeken. Een moestuin onderhouden en tuinieren was de gewoonste zaak van de wereld. Carolien zoekt graag de rust op van de natuur. “Ik hou van vogels, van stilte, van buiten zijn. Natuur betekent voor mij ‘opladen’, dat heb ik af en toe even nodig. Ik kan enorm genieten van de inspiratie die een stad biedt, maar de rem vind ik terug door een beetje ‘groen’ op te snuiven. Hoe mijn dag er ook uitziet, de geur van verse bloemen en planten werkt voor mij als een gelukselixer. Even diep ademhalen en ik bén er weer. Opgeladen van top tot teen.”carolien-rutgers-rood-bloem-utrecht-winkel-balie-springweg-1
Het roer om

“Ruim twaalf jaar werkte ik als stylist bij een groot international bedrijf en reisde ik de wereld over om beurzen, showrooms en winkels te ontwerpen en in te richten. Een drukke baan waarin ik van doener uiteindelijk manager werd. Hierdoor raakte ik langzaam verwijderd van wat ik het liefste doe: met m’n handen in de aarde. Letterlijk en figuurlijk.

Ik ben ooit begonnen als bloemist en betrapte mezelf erop dat ik steeds  weer droomde van het idee om bloemen te gaan venten in de stad. Heel basic, met een bakfiets. Nadat dit idee zich in mijn hoofd genesteld had, wist ik dat het tijd was om het roer om te gooien. De stap om het echt te dóen was niet gemakkelijk, maar ik ben nu zó blij dat ik het gedurfd heb.”

De winkel

In oktober 2017 opende Carolien haar winkel Rood&Bloem op een fijne locatie in het centrum van Utrecht. Op de Springweg, vlakbij de Mariaplaats, vind je haar winkel met veel inspirerende accessoires en hebbedingen. En natuurlijk heel veel groen!

Na bijna 2 jaar een winkel te runnen bij Vechtclub XL, was het tijd voor een volgende stap. Een échte stadstuinwinkel, het liefst in haar favoriete stad Utrecht. En zo kwam het pand op de Springweg 14 op haar pad.

Na een intensieve verbouwing, is het resultaat zowel verbluffend als heel eigen. Een winkel met een prettige sfeer waar je kunt rondneuzen, advies krijgt over groene planten en fijne kado’s kunt kopen.

De toekomst

Valt er nog iets te wensen na zo’n vliegende start als die van Rood&Bloem?

“Het is heerlijk dat ik iets gevonden heb waarin alles wat ik graag doe, samenkomt. Daar geniet ik enorm van, maar geloof me, ik ben mijn eigen criticaster en heb altijd het gevoel dat er van alles béter kan. Toch heb ik, dankzij al dat harde werken in de afgelopen jaren, ook ontdekt dat als je ergens flink je schouders onder zet, er eigenlijk niets onmogelijk is. 

De winkel bevind zich in een mooie locatie in de stad. Daar gaan de komende tijd allerlei leuke dingen gebeuren. En stiekem droom ik over een enorme moestuin, met zelfgekweekte bloemen en planten, met dáárbij dan weer een winkel…”

~ Groen heeft iets oers waar ik iedere dag blij van wordt ~